Detta bör du tänka på när skickar paket utomlands

Nu förtiden skickar vi ofta paket utomland. Det kan ha att göra med att man sålt något på internet, att man har vänner eller släktingar som bor utanför Sveriges gränser eller något helt annat. Oavsett anledning så är det viktigt att ha bra koll när man skickar paket utomlands. Det finns fallgropar man vill undvika. 

Det finns många anledningar att skicka paket utomlands. För vissa är det att de lagt upp något på internet som blivit sålt. Det kan handla om någon gammal pryl man haft liggande eller något man har skapat själv. Vill man öka storleken på sin marknad så bör man rikta blicken utanför Sveriges gränser. Alltså hitta köpare i utlandet. 

Det kan också vara så att ens vänner eller släktningar flyttat utomland och behöver ha något skickat till sig. Oavsett vilket anledningen som föranleder dig att skicka det där paketet så finns det en gemensam nämnare. Att det kan bli riktigt dyrt med frakten. 

Att skicka frakt och paket utomlands kan vara lurigt och krångligt, men med rätt information så ska det inte vara något problem. 

Det finns hjälp att få 

Det finns som tur är de sidor online som samlar information kring att skicka paket och frakt utomlands på ett gemensamt ställe. På så sätt kan du läsa kring de olika för och nackdelar de olika fraktbolagen har och hur du kommer billigast undan. 

Var uppmärksam på avgifter 

Ska du skicka något utanför EU så tänk på att det kan tillkomma tullavgifter och skatter på detta. Läs på vad som gäller för just det landet du har tänkt skicka till innan du skickar för att undvika tråkiga överraskningar. 

Kom också ihåg att Storbritannien räknas som en stat utanför EU sedan Brexit. Man kunde skicka och ta emot från Storbritannien tullfritt tidigare, detta har påverkats efter deras utträde ur EU.