Gör bättre mål med Yoga  

När man tänker på sport såsom fotboll och handboll brukar tankarna gå till uthållighet och prestanda. Inte går tankarna till att man kan förbättra ens resultat och ihärdighet med en träningslokal med spamusik.  

Fotboll har alltid varit en tuff sport men den har inte alltid varit så tävlingsinriktad som den är idag. Fotboll har sin start i lek. Då man sparkade runt på alla olika föremål för att passa till varandra. Det skapade en kamratkänsla som bara växte.  

Kamratskapet växte i takt med att leta fram rätt föremål att sparka omkring. För inte bara kunde man passa lättare utan man kunde även passa långt. Tävlingar började och så växte sportens matcher. Sporten blev tuffare och mer tävlingsinriktad och snart kunde man tjäna pengar på att vara mer än skicklig på straffkickar.  

Överväg yoga för att bli bättre  

Genom sportens utveckling har olika träningsstrukturer och tränings paket anpassade för hur man blir bäst på sin sport skenat i höjden. Men på senaste har fler och fler insett att det inte bara är spring passen och tyngdlyftningen som spelar roll. Många har vänt tig till yogans och meditationens stretchande värld.  

För att förbättra ens uthållighet har många vänt sig till yogans värld. Men som alla träningsformer behöver man även inom yogan rätt redskap för att utövningen.  Så som antislip mattor och yogakläder. Från springturer, kickboxning och joggning till meditation och yogiposer. För att undvika överraskande tacklingar och kunna göra en hög cykelspark över huvudet krävs det mycket vighet. 

Bättre för formen 

Yoga ger inte bara vighet och stretching utan träningsformen fokuserar på att man aktiverar och håller musklerna spända. Från en pose till en annan är formen och uthålligheten av de spända musklerna det viktigaste. Annars kommer man inte kunna gå från skräddarställning till downward dog till shirshasana och inte alls till fotbollens klackspark.