Så vet du att det är dags för en makeover i hemmet…

Hur mycket du än älskar din bostad som den är kommer den behövas fräschas upp någon gång. Det betyder nödvändigtvis inte att du måste bekosta en hel renovering. Ibland måste man bara ge bostaden en makeover. 

Nedan går vi igenom några tecken på att din bostad behövs piffas upp. Givetvis kommer vi också ge tips på vad du kan göra för att åtgärda dessa slitage. 

Hemmet visar tydliga tecken på slitage 

Det absolut tydligaste tecknet är att hemmet ser slitet ut. Det kan vara allt från ett läckande tak till gula väggar. Om du ser något så tydligt slitage i ditt hem är det viktigt att åtgärda problemet så fort som möjligt. Annars finns det en risk för att hemmet faller isär framför dina egna ögon. 

Lösning: Många gånger kan man själv lösa problem likt de ovan. Läcker taket kan du själv täta det och om väggarna är gula kan du alltid själv måla över. Tvivlar du på din egen förmåga är det absolut värt att be ett proffs om hjälp. 

Det drar från fönsterna och/eller dörrarna 

Om du upplever att det är kyligare i din bostad än vad det brukar vara kan det högst sannolikt bero på drag från fönster och/eller dörrar. Även detta är viktigt att åtgärda i tid, annars kan du komma att behöva betala dyrare elräkning än vad du borde. 

Lösning: Många gånger lönar det sig att investera i nya dörrar och fönster, särskilt om du bor i ett äldre hus/lägenhet. Vid köp av nya dörrar och fönster får man dessutom oftast hjälp med installationen, så då vet du att de håller i många år framöver. 

Du känner dig inte hemma 

Trivs du inte i din lägenhet är det också ett tydligt tecken på att en makeover bör göras. Du ska trots allt gilla att vara i din lägenhet och inte längta efter att komma ut ur den på morgonen. 

Lösning: Piffa upp din bostad! Häng tavlor på väggarna, inred med växter och gör ditt hem allmänt mysigt.