Tänk på det här när du skickar paket till England

Om du ska skicka ett paket till England eller rester av Storbritannien så finns det vissa saker du bör göra och tänka på. Dels vill du hitta ett så billigt fraktalternativ som möjligt, men du vill även har koll på de tullkostnader och skatter som tillkommer efter det att de lämnade EU. Med rätt information kommer ditt paket kunna skickas utan att det blir alldeles för dyrt. 

Det finns tillfällen då man behöver skicka ett paket till England, ja, det kan vara till hela Storbritannien. Men för de allra flesta så sker inte detta speciellt ofta så då kan det vara bra att ha koll på hur man kan få ner priserna och se till att det går så smärtfritt som möjligt. 

Att skicka ett paket utomlands är ofta förenat med högre kostnader än om man skulle skicka samma paket inrikes. Det är inget undantag när man ska skicka paket och frakt till England. Det kan bli mycket dyrt om man inte gör lite efterforskningar. 

Det är en god idé att ta hjälp av de sidor som finns online. Exempelvis de som jämför olika fraktbolags avgifter och kostnader. Genom att titta på dessa jämförelser kan du se hur deras priser skiljer sig åt. Att tänka på är att baserat på priset så kan leveranstiden vara kortare eller längr också. 

Tull och skatt 

Sedan landet lämnade EU i det som kallas Brexit, så har vissa saker förändrats. Det är möjligt att skicka billigt paket till England fortfarande. Men det har tillkommit vissa kostnader du bör ha koll på. 

Då de inte är med i EU längre så kommer i vissa fall en tullavgift och skatter behöva betalas. De betalas oftast av mottagaren men genom att studera dessa regler kan du undvika dessa kostnader helt, alternativt få ner dem till en lägre nivå.