Förgyll vardagen med podcasts

Allt fler svenskar upptäcker glädjen med podcasts. Oavsett genre så är det något som sätter lite guldkant på tillvaron och som gör vardagen lite mer underhållande och intressant. Det finns många att välja mellan och med lite tur kan du hitta en favorit! 

Det blir mer och mer populärt att lyssna på podcasts i Sverige. Det är perfekt när man städar, är ute och promenerar eller under resan till jobbet. Många har hittat en favoritgenre, samtidigt som andra mixar vilt mellan de olika kategorierna. 

Som radio 

En podcast är som ett radioprogram, den stora skillnaden är att du kan lyssna när du känner för det då det inte följer ett linjärt schema som de olika radiokanalerna gör. Det finns en stor mängd program i olika genres. Sport och true crime är två av dessa som blivit väldigt populära. 

Bland sportpoddarna märks podcasts som Division 9, Della Sport och Kolla Svensken. Bland true crimepoddarna hittar vi program som Vad Blir Det För Mord och många av P3 Dokumentärs avsnitt. Den sista podden är ett exempel där en radiokanal valt att följa trenden och tillgängliggöra sina program i poddform. 

Detta gör att man kan ta del av de program som normalt går på radio, men då man själv känner för det. Det har blivit väldigt populärt och klassiska program som Sommar I P1 lyssnas i större utsträckning på som podd än i radion numera. 

Poddfenomenet är definitivt här för att stanna. Det växer varje år och det finns idag fler poddar än vad en människa kan hålla koll på.