Råd och guide för att komma i gång med aktieinvestering

Vill du redan idag komma i gång med aktieinvestering? Då finns det några punkter som du kommer att vilja ta hänsyn till för att göra alla de rätta valen och köpa samt sälja dina aktier när det är som bäst. Klicka här för att ta en tur över till Aktieskola och lära dig mer om att köpa aktier eller fortsätt att läsa nedan för att snart bli en riktig hejare på hur du investerar på rätt sätt.

Tänk långsiktigt när du köper aktier

Aktieskola och många olika aktieinvesteringsguider kommer att tipsa dig om att specifikt göra långsiktiga investeringar och att i de flesta fallen undvika de kortsiktiga varianterna. Aktier svänger ganska skarpt dagligen, men på lång sikt kan du förvänta dig att många aktier långsamt rör sig uppåt.

Om du har turen på din sida är det definitivt möjligt att få dina pengar att växa genom att snabbt köpa och sälja, men då tar du en stor risk som kan resultera i att du förlorar hela din investering. Behåll därför dina aktier under en längre tid och sälj gärna efter några år. Du minimerar din risk ytterligare om du även tar beslutet att investera i flera olika sorters aktier samtidigt.

Var du köper aktier

Du kan bland annat vända dig till en nätmäklare online för att köpa dina aktier, men det finns även mobilapplikationer från både storbankerna och nätmäklarna som gör det smidigt att köpa aktier var du än befinner dig. Ta en närmare titt på de olika tillvägagångssätten och se vad som passar dig. Om du är någon som sällan håller koll på aktieutvecklingen kan Aktieskola rekommendera att du nöjer dig med att följa aktierna online, men om du ofta vill hålla dig uppdaterad kan en aktie app göra susen.