Så finansierar du din fotbollsutrustning

Jämfört med många andra sporter behöver fotbollsspelare inte så mycket utrustning. Ett par ordentliga skor, lite skydd och en bra fotboll så kan man bege sig ut på planen! Men som fotbollsspelare vill man fortfarande ha utrustning av hög kvalitet, och då kan det faktiskt kosta en hel del.  

För dig vars ekonomi inte är den bästa har vi sammanställt en guide nedan över hur du kan finansiera din utrustning, utan att kompromissa med kvaliteten! 

Ärv från syskon, släktingar och/eller bekanta 

Fotboll är världens populäraste och mest spelade sport, så du har utan tvekan någon i din närhet som spelar eller har spelat fotboll. Varför inte höra med ditt nätverk om det finns någon som kan ge sig din gamla utrustning? Kanske ett par utväxta skor, eller en fotboll de helt enkelt inte använt på flera år. Genom att ärva utrustning från dina bekanta kommer du kunna spara hundralappar, om inte till och med tusenlappar! Du bör givetvis försäkra dig om att kvaliteten är bra innan du tackar ja – men gratis är alltid gott. 

Köp så mycket begagnat som möjligt 

Ett annat sätt att komma billigt undan när det gäller fotbollsutrustning, och vilken sportutrustning som helst för den delen, är genom att köpa begagnat! Idag finns det flera sidor som möjliggör handel med begagnade prylar: Marketplace, Tradera, Blocket och så vidare. Du kan med fördel även vända dig till en länksamlingsplats där du, om du har tur, ibland hittar listor över ny utrustning till samma pris som om du hade köpt det begagnat! Det viktigaste är väl trots att priset är lågt och kvaliteten så bra som möjlig? 

Investera i ditt fotbollsintresse! 

Några gånger när man intresserar sig för något, som fotboll, fokuserar man lite väl mycket på de kostnader som tillkommer. Är fotboll verkligen något du brinner för, och inte bara ett intresse du tror att du kommer behålla i några månader, ja då är det faktiskt värt att investera i intresset. Sedan är fotboll inte bara roligt, men fotboll och all idrott ger bättre fysisk och psykisk hälsa.  

Med det sagt kan du med gott samvete köpa fotbollsskor av bättre kvalitet och skydd som håller utan att tänka allt för mycket på kostnaderna. Då investerar du inte bara i ditt intresse, men också i din hälsa och din framtid! Vi menar alltså att utrustningen får kosta en del, bara du vet att det är ett intresse som kommer förbli i många år framöver. Men skulle det inte vara det kan du alltid sälja din utrustning senare, eller ge bort den till någon i din närhet!