Skicka presenter till vänner i USA – skicka smart

Att skicka presenter eller överraskningar till vänner som flyttat utomlands är alltid populärt. Det kan handla om olika varor eller saker. Har man vänner som flyttat till USA så kan det bli mycket dyrt att skicka den lilla presenten. Men genom att läsa på om de bästa fraktsätten och priserna så kan man spara en slant. 

Om du bott utomlands så vet du att man alltid blev extra glad om någon skickade ett paket med överraskningar till dig. Man får ju snabbt hemlängtan och kan behöva till exempel få känna lite typiskt svenska smaker eller få brygga en kopp svenskt kaffe. Denna hemlängtan blir större ju längre bort man befinner sig. 

Många svenskar är just nu i USA. Vissa pluggar och andra arbetar, gemensamt är att de gärna får presenter på posten från Sverige. Alla som någonting skickat ett paket över Atlanten vet att priset snabbt rusar iväg. Frakten blir lätt över varans värde. 

Genom att vara smart kring när man skicka frakt och paket till USA så kan man få ner priserna för porto rejält. Det handlar om att hitta rätt operatör som sköter leveransen från Sverige till USA. 

Läs på innan du skickar 

När du ska skicka paket och frakt till USA så är det en stor fördel att ta del av den information som finns tillgänglig. Utöver att läsa på hos de olika fraktbolagen som Postnord eller UPS så finns det sidor online som jämför kostnaderna åt dig. Det finns pengar att spara och att betala mer än nödvändigt för leveransen av ditt paket är knappast önskvärt. 

Så nästa gång du satt ihop ett paket för att skicka över till USA så gör din hemläxa innan. Det kan spara dig många kronor som du kan lägga på trevligare saker än porto och avgifter.