Skicka sommarens klappar på bästa sätt!

Kanske har du en mormor som fyller jämnt i juni månad, en bästis på andra sidan klotet som firar en färdiggjord universitetsutbildning eller en partner som du firar femårsdag med men inte kunnat träffa på grund av den dumma pandemin. Oavsett bjuder sommaren in till många sorters firanden; och tack vare möjligheten för att skicka klappar vart som helst – när som helst finns det ingen anledning till att undvika att göra någon glad med ett paket. 

Men hur gör man egentligen för att skicka sommarens alla klappar på bästa sätt? Vilken fraktfirma ska man använda sig av, och vad gäller för att skicka brev och paket inom Sverige så väl som utanför gränserna?  

Skicka inom Sverige med de främsta transportföretagen 

I Sverige har vi ett par ledande aktörer på marknaden för logistik och transport. Vill du skicka paket billigt kan du som privatperson vända dig till några av de främsta transportföretagen som PostNord, DB Schenker och DHL. Då kan du förvänta dig att ditt brev eller paket levereras inom 1–3 dagar, beroende på om du väljer standard eller expressleverans. Så varför inte göra din avlägsna släkting extra glad en sommardag och skicka iväg ett vykort? Eller varför inte baka lite hemmagjorda bullar och skicka till din gamla brevkompis som du inte hört ifrån på länge? 

Gör någon glad på andra sidan klotet 

Om din bästis, partner eller nära släkting är bosatt på andra sidan klotet betyder det inte att du inte kan skicka något till dem som gör dem glada. Visst har coronapandemin hindrat oss från att resa – men det är ingen ursäkt till att inte skicka ett brev eller ett paket till någons födelsedag eller studentfirande! Ska du skicka paket utomlands kan du göra det med princip alla företag inom transport- och logistiksektorn, som PostNord, DHL, UPS, TNT och DB Schenker.